Opus

uitvaarten

 

Voorgaan

In de tijd tussen het overlijden en de uitvaart van een dierbare ga ik u voor en met u mee in alle besluiten, die dan genomen moeten worden. U wilt dan iemand als uitvaartbegeleider die bij u past en die u vertrouwt. U bent geheel vrij in het kiezen van een uitvaartbegeleider welke uitvaartverzekering u ook heeft.
In een uitvaartgesprek voor het overlijden, waarin u duidelijkheid krijgt over wensen, mogelijkheden en kosten van de uitvaart kunt u kosteloos met mij kennismaken. U bent ook van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken om samen te kijken naar de vragen die bij u leven over een uitvaart. Meestal vindt dit gesprek plaats na het overlijden met de nabestaanden. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk af te stemmen. Een kleine, persoonlijke uitvaart zegt meer dan een meer uiterlijke vorm, die u niet past.

Verzorgen

In de verzorging van de overledene, die we samen vorm kunnen geven, maken we ruimte voor het afscheid in de laatste dagen. Wilt u graag dat uw dierbare thuis of in een rouwcentrum wordt opgebaard. Er zijn vele mogelijkheden. Dagelijks zal ik u bezoeken om u in dit proces te steunen tot en met de dag van de uitvaart.
Een paar weken na de uitvaart zal ik u opnieuw bezoeken om samen terug te kijken. We kijken dan ook vooruit wat u mogelijk nog behoeft voor de weg verder.

Verbinden

In de gesprekken in de dagen rondom het overlijden verbind ik uw wensen met de praktische uitvoering. In de keuze voor begrafenis of crematie. In het opstellen van de rouwkaart, advertentie. In het zoeken naar een geschikte locatie met de mogelijkheden voor de catering. In het regelen van het vervoer en andere bijzondere, persoonlijke wensen die u heeft. Zo kan er ruimte ontstaan voor wat u werkelijk zelf wilt doen en waar ik u kan ondersteunen en ontzorgen.

opus uitvaarten

Ⓒ Opus uitvaarten

Ruud de Vries
St. Josephstraat 102
2806 WL  Gouda
+31 6 28845900
info@opusuitvaarten.nl
www.opusuitvaarten.nl
KvK-nummer 73520594
IBAN NL55TRIO0198402848

Praktisch:

Het Landelijk Steunpunt bij Verlies biedt een digitale vragenlijst Zakelijke Zorg aan (kosten € 7,20) voor alle financiële, administratieve en belastingtechnische zaken. Na beantwoording van de vragen ontvangt u een praktische actielijst op maat. Naast deze zakelijke kant bieden zij ook allerlei mogelijkheden voor de verwerking van de emotionele rouw.
steunbijverlies.nl
info@landelijksteunpuntrouw.nl
Barchman Wuytierslaan 89, 3819 AB Amersfoort
033 - 4616886 (ma, di, do, vr van 09.00 - 12.00 uur)